Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Muziekschatten


Het doel van het project MUZIEKSCHATTEN is niet alleen om de Nederlandse muziekliefhebber in aanraking te brengen met veelal ‘vergeten’ omroepmuziek maar ook om dit muziekverleden weer tot leven te brengen. Muziekliefhebbers worden uitgenodigd om muziekschatten van de omroep te ontdekken die zich nu afgesloten van de buitenwereld in de kelders van de muziekbibliotheek bevinden.
Het oorspronkelijke plan om delen van de collectie in digitale vorm beschikbaar te stellen is in het kader van de subsidieregeling uitgebreid tot een veel bredere opzet. Via de speciale website zullen nieuwe vormen van dienstverlening beschikbaar worden gesteld

Digitale Muziekschatten: bladmuziek (een selectie van ca. 6000 muziekwerken in diverse genres: klassieke (koor)werken, lichte muziek/salonmuziek, tunes, arrangementen, populaire liedjes) komt digitaal beschikbaar en aan een selectie van deze muziekwerken worden geluidsfragmenten gekoppeld; de gebruikers kunnen de muziekwerken als PDF downloaden en vervolgens printen.
• De Virtuele Studio biedt aan gebruikers (koren, ensembles, individuele musici) de mogelijkheid om eigen opnames van de gedigitaliseerde muziekwerken te uploaden.
Wiki Omroepmuziek met informatie over componisten, musici en ensembles die een rol speelden in de omroepmuziek, aangevuld met foto’s en links naar geluidsopnamen.

Zie ook de volgende artikelen:
Happy Valentine!
Uyt den ouden Doosch: Boris Lensky
Pali TÓT: zigeunermuziek in Nederland
100 jaar ... Bernhard HEIDEN
The clock is still playing
Eerste zending Muziekschatten op weg naar digitalisering

Klik voor een selectie van voor digitalisering geselecteerde unieke klassieke werken
Klik voor een selectie van voor digitalisering geselecteerde salonmuziek
Klik voor een selectie van voor digitalisering geselecteerde radio- en tv-tunes

Volg Muziekschatten op Twitter