Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

MCO-discografie


De MCO-discografie geeft een overzicht van cd’s, lp’s, dvd’s etc. met opnamen van de omroepensembles (vanaf 1945).

De muziekbibliotheek heeft - dankzij tijdelijk medewerkster Noor Breuning - een database opgebouwd met bibliografische beschrijvingen van in de handel verschenen opnamen van de omroepensembles. Het betreft registraties van het Radio Filharmonisch Orkest (RFO), het Radio Symfonie Orkest (RSO), de Radio Kamer Filharmonie (RKF), het Radio Kamerorkest (RKO), het Groot Omroepkoor (GOK), het Promenade Orkest (PO) en het Omroep Orkest (OO). Vanwege de beperkte formatie en het specifieke karakter van het Metropole Orkest is besloten de enorme plaatproductie van dit ensemble in een volgende fase op te nemen. Aangezien niet elke relevante geluidsdrager in het Muziekcentrum van de Omroep voorhanden is putten we bij de invoer ook uit secundaire bronnen (internet, boeken).
In deze nieuwe onlinecatalogus kunt u - behalve op de volledige of afgekorte naam van elk ensemble - zoeken op elk ingevoerd gegeven. Daartoe gebruikt u de full text-zoekregel. De voorgedefinieerde zoekregels bieden u de mogelijkheid te zoeken op componist, titel, uitvoerende (solist, dirigent), platenlabel, instrument/stemsoort, rol (in bijv. opera), opnamejaar en releasejaar.

Het begin is gemaakt – nu moet de database verder worden gevuld. Daarom nodigen we iedereen uit aanvullingen en verbeteringen door te geven, zodat de betrouwbaarheid en volledigheid van de informatie steeds verder kunnen toenemen.
Heeft u zelf opnamen in de kast staan die nog niet in de discografie zijn te vinden, of weet u nog een interessante bron?
Laat het ons weten – zo ontstaat gaandeweg een steeds completer beeld van de productie van de omroepmuziekensembles in de afgelopen decennia.

Contact: Jan Jaap Kassies
Zoek in de MCO-discografie