Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Inleiding


De Muziekbibliotheek van de Omroep beheert één van de grootste collecties bladmuziek in Europa en is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van muziekwerken aan het koor en de orkesten van het Muziekcentrum van de Omroep en aan omroepmedewerkers. De collectie vormt een afspiegeling van het gevarieerde repertoirebeleid van de Publieke Omroep gedurende de afgelopen 80 jaar.

De collectie gedrukte klassieke muziek (ruim 350.000 titels) is breed samengesteld en bestrijkt de gehele westerse muziekgeschiedenis van de Middeleeuwen tot heden. Alle genres en bezettingen zijn vertegenwoordigd.

De collectie gedrukte lichte muziek (ca. 200.000 titels) bestaat voor een groot deel uit moderne songbooks, maar bevat ook vele uitgaven van amusementsmuziek uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Via de onlinecatalogus is dit deel van collectie voor iedereen toegankelijk.

Een aparte categorie vormen de 180.000 handgeschreven arrangementen voor o.a. het Metropole Orkest.
Van historisch belang zijn de vele radio- en televisietunes en de arrangementen voor de vele voormalige radio-ensembles.

In de muziekbibliotheek bevinden zich ook boeken over muziek, naslagwerken en tijdschriften.

In het kader van het project Muziekschatten is in 2010/2011 een selectie van ca. 5000 muziekwerken in diverse genres (koorwerken, lichte muziek/salonmuziek, tunes, arrangementen, populaire liedjes) gedigitaliseerd. Deze muziekwerken kunt u dan in PDF-formaat downloaden en afdrukken.
Meer informatie over het project Muziekschatten vindt u in de nieuwsrubriek.

Beschrijving in de projectenbank van Digitaal Erfgoed Nederland (DEN)

Volg Muziekschatten op Twitter