Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Digitale bladmuziek

Algemeen


Petrucci-bibliotheek
Een grote virtuele partiturenbibliotheek. Bevat al meer dan 50.000 klassieke titels, waaronder kamermuziek, maar ook symfonisch werk en complete opera's. Doorzoekbaar op naam componist, op stijlperiode componist en op genre/instrument. Componisten kunnen hier hun werk deponeren als zij instemmen met vrije verspreiding daarvan.
Sibelius Music
Databank met tienduizenden titels digitale bladmuziek (klassiek, jazz, pop en rock). Gratis toegankelijk na downloaden van het programma Scorch.
Mutopia
Klassieke bladmuziek, opnieuw gezet (met LilyPond software). Bevat oudere en hedendaagse muziek. Gratis te downloaden, printen, uitvoeren en verspreiden. Componisten kunnen hier hun werk deponeren als zij instemmen met vrije verspreiding daarvan.
Choral Public Domain Library
Bladmuziek van bijna 9000 koorwerken, met vertalingen van teksten en informatie over de componisten.
Repertoire Vrouwenkoor
Databank met digitale bladmuziek voor vrouwenkoor a capella. De werken zijn genoteerd in Sibelius en zijn gratis toegankelijk na downloaden van het programma Scorch.
Early Music Online
De gedigitaliseerde versie van meer dan 300 muziekdrukken uit de 16e eeuw uit het bezit van de British Library.


Componisten


Johann Sebastian BACH
Bach Digital (bevat o.a. digitale reproducties van de muziekautografen)

Ludwig van BEETHOVEN
Beethoven-Haus Bonn: digitales Archiv (bevat o.a. digitale reproducties van de muziekautografen)

Johannes BRAHMS
Digitaler Notenschrank (autografen en gescande oude edities van alle opusnummers)

Alphons DIEPENBROCK
Muziekmanuscripten van Alphons Diepenbrock (alle Diepenbrock-autografen uit de collectie van het Nederlands Muziek Instituut, gedigitaliseerd in het kader van het project Het Geheugen van Nederland)

George Frideric HANDEL
Handel Werke (de gedigitaliseerde versie van de door de Deutsche Handel-Gesellschaft tussen 1858 en 1902 uitgegeven reeks, ca. 100 banden)
Händel-Haus Halle (gedigitaliseerde versies van hier aanwezige manuscripten, drukken en literatuur)

Karl Amadeus HARTMANN
Muziekautografen K.A. Hartmann (de gedigitaliseerde versie van alle muziekautografen aanwezig in de Bayerische Staatsbibliothek in München)

Franz LISZT
Franz Liszts musikalische Werke (de gedigitaliseerde versie van de door de Franz Liszt Stiftung tussen 1907 en 1936 uitgegeven reeks. De reeks bestaat uit 34 banden, is onvoltooid gebleven maar bevat het grootste deel van Liszts werken)

Felix MENDELSSOHN-BARTHOLDY
Mendelssohns Werke (de gedigitaliseerde versie van de door Julius Rietz tussen 1874 en 1877 uitgegeven Gesamtausgabe (bij Breitkopf & Härtel)

Wolfgang Amadeus MOZART
NMA Online (de gedigitaliseerde versie van de Neue Mozart-Ausgabe, ca. 125 banden)
Mozart's letters (digitale 4-talige editie van de Mozart-brieven)

Franz SCHUBERT
Schubert-Autographe (bevat digitale reproducties van meer dan 500 muziekautografen en brieven)

Robert SCHUMANN
Robert Schumann's Werke (de gedigitaliseerde versie van de door Clara Schumann en Johannes Brahms tussen 1879 en 1893 uitgegeven Gesamtausgabe (bij Breitkopf & Härtel)

Carl Maria von WEBER
Carl-Maria-von-Weber-Gesamtausgabe (digitale reproducties van Von Webers brieven, dagboeken en andere bronnen. Zijn muzikale werken zijn nog niet in digitale vorm beschikbaar)