Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Eerste zending Muziekschatten op weg naar digitalisering

Een halfjaar geleden kondigden we de start van het tweejarige project 'Muziekschatten bij het MCO' aan. Volgens planning zal dat leiden tot het online en publiek beschikbaarstellen van ongeveer 6000 muziekwerken in digitale vorm (PDF/A-formaat), medio 2011. De eerste van drie selectiefasen sloten we deze week af met de verzending van 23 dozen bladmuziek naar digitaliseringsspecialist MicroFormat Systems in Lisse.

In de afgelopen maanden stelde Evert van Voorthuijsen zijn kennis en handen beschikbaar voor de selectie van unieke klassieke bladmuziekuitgaven en manuscripten. Jan Jaap Kassies en Martie Severt hielpen hun oud-collega bij dit interessante werk. Gedrieën selecteerden zij ruim 1500 partituren. Het betreft grofweg 325 orkestwerken, 300 koorwerken, 225 ensemblestukken, 300 liederen, 450 composities voor solo-instrument (evt. met piano). Ongeveer twee derde is van Nederlandse oorsprong. In de komende weken worden in een scanproces een kleine 65000 bladmuziekpagina's gekopieerd naar .tiff-formaat.

Inmiddels maakte Evert een begin met de tweede selectiefase, waarin de nadruk zal liggen op repertoire voor salonorkest. In deze tweede fase leveren alle bibliotheekmedewerkers hun bijdrage aangezien deze werken nog niet zijn gecatalogiseerd.
We houden u op de hoogte!

Laatste aanpassing op vrijdag 5 februari 2010

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Fotoboek

Klik op een plaatje om het plaatje te vergroten. Vervolgens kunt u met de cursorkeys naar de volgende of vorige foto gaan.