Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Inleiding

Een groot deel van de collectie is toegankelijk via een geautomatiseerd catalogussysteem.
De online toegang tot deze catalogus maakt het voor niet-omroepmedewerkers mogelijk kennis te nemen van de in de Muziekbibliotheek aanwezige bladmuziek en boeken en gebruik te maken van de geavanceerde zoekfaciliteiten naar repertoire.

De catalogus geeft veelgevraagde informatie over werken als: jaar van compositie, opusnummer, oorspronkelijke titel, titels van afzonderlijke delen, bezetting.
Hij ontsluit bovendien een omvangrijke database met summiere biografische gegevens (geboortejaar, sterfjaar en nationaliteit) van bijna 20.000 componisten alsmede - indien bekend - een link naar hun homepage. Doordat deze gegevens kunnen worden ingeschakeld bij het zoeken naar bladmuziek voor een bepaalde bezetting vindt men snel pianosonates van hedendaagse Poolse componisten of hoboconcerten uit de Barok. Daarmee biedt deze catalogus service-op-maat voor repertoirezoekers en concertprogrammeurs.

De rest van de collectie (o.a. series, verzamelde werken en historische arrangementen) is vooralsnog alleen ontsloten via een kaartcatalogus.