Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Uyt den ouden doosch #23 - Piet Ekel (1921-2012)

"Meer dan Malle Pietje" - Jan Jaap Kassies, medewerker van de Muziekbibliotheek van de Omroep, blogt over de onlangs overleden acteur Piet Ekel met een bijzondere omroepgeschiedenis:

"Veel ‘beroemdheden’ ontlenen hun faam aan één aspect van hun leven c.q. werk. Bij nadere beschouwing blijkt dan vaak dat ze zich met vele, soms geheel andere zaken hebben beziggehouden. Deze zijn dan volledig op de achtergrond geraakt door die ene ‘hit’. Niet alleen popgroepen, componisten en schrijvers treft dat lot, ook omroep(anno nu media-)persoonlijkheden hebben te lijden onder een dergelijke blikvernauwing.
Op 28 juni overleed op 90-jarige leeftijd de acteur Piet Ekel, bekend door zijn rol van Malle Pietje in de televisieserie Swiebertje. Zijn carrière was begonnen bij ‘de radio’: kort na de Tweede Wereldoorlog rolde hij in het vak door met een voordracht een radiowedstrijd te winnen. Hij werd discotheekmedewerker bij Radio Nederland in Overgangstijd, waar hij zijn collega’s vermaakte met imitaties van bekende personen..."

> Lees verder op http://mcohilversum.blogspot.nl

Laatste aanpassing op dinsdag 10 juli 2012

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Uyt den ouden doosch #23 - Piet Ekel (1921-2012)