Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

‘Inspelen op de toekomst’

HILVERSUM - De medewerkers van de muziekbibliotheek hebben zich vorige week donderdag tijdens een studiemiddag gebogen over de toekomst van de muziekbibliotheek.

De Muziekbibliotheek van de Omroep is van huis uit een bedrijfsbibliotheek, die ten dienste staat van de omroepensembles en de omroepen. Maar zeker het unieke gedeelte van onze collectie vraagt om een breder publiek. Naast het bieden van ondersteuning bij de crossmediale projecten van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) en de Publieke Omroep willen we ons richten op het bedienen van een zo breed mogelijke klantenkring. Bovendien vragen we ons af hoe we de catalogus nog beter onder de aandacht kunnen brengen.

Na een inleiding van MCO-directeur Anton Kok en een presentatie van informatiespecialist Peter Evers over de (interactieve) mogelijkheden van Web 2.0 stelt discussieleider Annemieke Jurgens voor om in twee groepen te discussiëren over de vragen Welke nieuwe klantgroepen zien we en hoe willen we ze bereiken en Welke Web 2.0 mogelijkheden kunnen we daarvoor inzetten.

Het resultaat van de discussies werd vervolgens gepresenteerd. We zijn tot de conclusie gekomen dat met name in het onderwijs en bij bibliotheken extra aandacht moet komen voor de vele mogelijkheden die de catalogus biedt en het bijzondere bezit van de muziekbibliotheek. Bij de technische mogelijkheden om dat te bereiken scoorde een 'Omroepmuziekwiki' hoog. Een onderzoek naar de mogelijkheden om delen van de collectie te digitaliseren is al gaande.

Christien Bolt

Laatste aanpassing op woensdag 8 april 2009

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

‘Inspelen op de toekomst’