Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Een nationale bladmuziekbibliotheek

Volkskrantjournaliste Persis Bekkering las als eerste het door Josine Meurs geschreven plan De Nationale Muziekbibliotheek, waarin diverse Haagse muziekinstituten de collecties en diensten samenvoegen met die van de muziekbibliotheek tot een landelijke bladmuziekservice.
Cultuurwethouder Marjolein de Jong is enthousiast: Met de collecties van het Koninklijk Conservatorium, het NMI en de omroepbibliotheek heb je de top of the bill bij elkaar'. #NatMuzBib

Begin juli werd bekend dat het Ministerie van OCW voor de periode augustus-december 2013 een beperkt bedrag beschikbaar stelt aan de Muziekbibliotheek van de Omroep om het mogelijk te maken een actieve bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de Nationale Muziekbibliotheek. De bladmuziekcatalogus en Muziekschatten zijn belangrijke onderdelen van het plan. Lees meer in onze derde nieuwsbrief.

Andries Knevel en Tijs van den Brink nodigden theater- en kleinkunstkenner Jacques Klöters uit om te komen vertellen over de Toon Hermans-vondst en het lot van de MB-collectie. Dat liet hij zich geen tweemaal vragen! :)
De relevante stukken liggen bij 2'56'' en 40'35''.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Het actualiteitenprogramma Een Vandaag schetste op 21 juni de penibele situatie rondom de muziekbibliotheek.
sitestat
Beluister ook de reportage van De Gids.FM

Bekijk PDF in een nieuw venster...

Hoofdpunten uit het door Josine Meurs opgestelde plan:

Bekijk PDF in een nieuw venster...

Laatste aanpassing op donderdag 11 juli 2013

« Terug naar het overzicht.

Volgende >

Een nationale bladmuziekbibliotheek