Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Opnames Muziekschatten in Concert, deel 2

Het project Muziekschatten heeft de bibliotheek al een grote collectie digitale bladmuziek opgeleverd. Veel noten zijn nu zichtbaar en we willen ze ook graag hoorbaar maken. Daarom biedt de website van Muziekschatten de mogelijkheid uw eigen uitvoering van een muziekschat te uploaden.

Zelf willen we natuurlijk niet achterblijven en daarom presenteren we u met trots onze eigen concertreeks Muziekschatten in Concert. Een idee van medewerker Peter Floor (in actie op de foto hiernaast), die zelf de productie en techniek voor zijn rekening neemt. In april werd de allereerste muziekschat in de bibliotheek opgenomen, Songe d'automne van Archibald Joyce, als ode aan de musici van de Titanic. 5 strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest verleenden met groot plezier hun medewerking.

Vanmiddag deel 2. Ditmaal staat een vocale muziekschat centraal, Drei Quartette für Frauenstimmen mit Klavierbegleitung van de Utrechtse componiste en zangpedagoge Catharina van Rennès (1858-1940). De kwartetten zullen worden uitgevoerd door het vocaal ensemble La Dama. De leden van dit ensemble maken tevens deel uit van het Groot Omroepkoor.

De komende uren zal de bibliotheek gedeeltelijk veranderen in een opnamestudio. Er wordt een piano neergezet, er worden microfoons geplaatst, lessenaars…
Het resultaat laten we u spoedig horen!


• Luister naar: Muziekschatten in Concert, deel 1


Charlotte Sienema

Laatste aanpassing op donderdag 28 juni 2012

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Opnames Muziekschatten in Concert, deel 2