Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Vivaldi in de muziekbibliotheek

Dinsdagavond vond in studio 1 van het MCO een bijzonder concert plaats. Het Catharijne Consort (het Radio-ensemble voor oude muziek) bracht een divers Vivaldi-programma. Centraal stond het recentelijk in Schotland opgedoken fluitconcert Il gran Mogol, dat met soliste Carolien van ’t Hof zijn Nederlandse première beleefde. Toelichtingen waren er van Kees Vlaardingerbroek (programmeur van de ZaterdagMatinee) en Martie Severt (manager van de muziekbibliotheek). 

De muziekbibliotheek zette haar deuren wijd open en gaf iedereen de gelegenheid een kijkje te nemen ‘achter de balie’ en in de catalogus. De bibliotheekmedewerkers waren aanwezig om uitleg te geven en met bezoekers in gesprek te gaan.
We bezitten 1167 uitgaven met werken van Vivaldi. Hierbij is een zeer recente uitgave van het fluitconcert Il gran Mogol (uitgave: Launton, HH, 2010). In en om de bibliotheek was een selectie van deze uitgaven tentoongesteld, samen met fotokopieën van het Schotse manuscript van Il gran Mogol. Bezoekers konden ook een kijkje nemen bij de tentoonstelling ter ere van de 75e verjaardag van componist en arrangeur Ruud Bos. Die trouwens ook iets met Vivaldi heeft. In de collectie arrangementen van het Metropole Orkest bevindt zich zijn compositie Vivat Vivaldi, waarin hij gebruik gemaakt heeft van verschillende thema’s van de Italiaanse barokcomponist.

Deze avond gaf ons de mogelijkheid met bezoekers van buiten het MCO in contact te komen. Om van hen te horen waar ze mee bezig zijn en waarvoor ze de bibliotheek willen of kunnen gebruiken. Dit is belangrijk omdat we bezig zijn de dienstverlening ‘aan derden’ uit te breiden. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Muziekschatten waarover we u regelmatig informeren.

Laatste aanpassing op donderdag 17 maart 2011

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Vivaldi in de muziekbibliotheek