Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Oud-MO-pianist 'Manny' OETS overleden

LAREN - Op 14 augustus jl. is in Laren pianist, arrangeur en muziekregisseur Herman Wietze 'Manny' OETS (1917-2009) overleden.

Direct na de Tweede Wereldoorlog verwierf Manny Oets - als eerste pianist van het Metropole Orkest - bekendheid in de vaderlandse muziekwereld.
Dirigent Dolf van der Linden richtte in 1945 het Metropole Orkest op na een verzoek van Radio Herrijzend Nederland. Hij engageerde de destijds 28-jarige Manny Oets uit het Overijsselse Hengelo als pianist. Oets manifesteerde zich niet alleen achter de toetsen, maar ook als belangrijk arrangeur voor het orkest.

In 1957 verliet Oets het orkest om tot zijn pensioen muziekregisseur bij de NRU (later NOS) te worden. Als actief musicus liet hij zich sindsdien niet meer horen.
In een interview (2005) met het tijdschrift (With a little help from my) Metro Friends verklaarde hij daarover: "Als ik pianospeel wil ik niet zomaar een mopje spelen, maar Ravel of Rachmaninov. En daar moet je voor studeren. Ik heb het nog wel geprobeerd, maar als na een paar maten mijn hand uitglijdt begint het bij mij van binnen al boos te borrelen, en dan doe ik snel de klep weer dicht. 'Ga eerst maar eens goed studeren'."

Manny Oets bereikte de leeftijd van 91 jaar.

Bron:
De Gooi- en Eemlander

Laatste aanpassing op dinsdag 26 januari 2010

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Oud-MO-pianist 'Manny' OETS overleden