Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Muziekschatten in concert

Onlangs is de vierde aflevering van de concertvideoserie 'Muziekschatten in concert' uitgebracht. Te horen is een uitvoering van drie liederen van Francesco Paolo Tosti. Deze muziek is één van de vele schatten uit de online collectie gedigitaliseerde bladmuziek van de Muziekbibliotheek.
Begeleid door pianist Ben Martin Weijand zingt de sopraan Sonja van Lier de volgende liederen van Francesco Paolo Tosti:
1. Ave Maria
2. Preghiera
3. Chanson de l'adieu



Francesco Paolo Tosti, geboren in 1846 in Ortona a Mare, studeerde vanaf 1858 compositie aan het Conservatorio di San Pietro a Majella di Napoli. Hij studeerde verder eveneens viool, solozang en orkestdirectie. Behalve als componist was hij ook werkzaam als dirigent, pianist, zanger en muziekpedagoog. Als zangleraar doceerde hij onder anderen prinses Margaretha van Savoye en leden van de koninklijke familie van Groot-Brittannië. In 1908 werd hij door Koningin Victoria in de adelstand verheven. Tosti overleed op 2 december 1916 in Rome en liet een oeuvre na van voornamelijk liederen met piano- of orkestbegeleiding, die hem destijds grote bekendheid bezorgden.

Muziekschatten in concert nr. 4 is gemaakt op woensdag 20 februari 2013 in de Muziekbibliotheek van de Omroep aan de Heuvellaan 33 te Hilversum.
Medewerkenden:
Charlotte Sienema, fotografie
Embert-Jan Messelink, camera
Peter Floor, producer

Met dank aan Freek Sluijs voor het beschikbaar stellen van de microfoons en Koos Smolenaars voor het prepareren van de piano.

'Muziekschatten in concert' is een idee van Peter Floor.
Via http://www.muziekschatten.nl/ is de bladmuziek gratis te downloaden.

Laatste aanpassing op woensdag 6 maart 2013

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Muziekschatten in concert