Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Muziekschatten dingt naar Geschiedenis Online Prijs

Muziekschatten - de website waarmee wij het omroepmuzikale verleden laten herleven - is een van de (vele) kandidaten voor de Geschiedenis Online Prijs. Deze jaarlijks uitgereikte prijs is in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website. Als een website goed toegankelijk is en een goede ontsluiting van de historische informatie bewerkstelligt dan zullen bezoekers van de website meer vinden, langer blijven en eerder terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van deze prijs geschiedenis op internet stimuleren.

Stem nu op Muziekschatten - Home
Winst of een eervolle vermelding helpt misschien bij onze zoektocht naar een goede bestemming van onze collectie.

De muziekschattenwebsite kent drie verschillende onderdelen:
Digitale bladmuziek
De bladmuziek van ruim 5.000 werken uit de brede collectie (koorwerken, lichte muziek, salonmuziek, klassieke muziek, tunes en arrangementen) kan via worden bekeken, gedownload en geprint.
Virtuele Studio
In de virtuele studio kunnen gebruikers eigen opnamen van een muziekschat uploaden; anderen kunnen deze opnamen beluisteren en waarderen. Het downloaden van bladmuziek en het uploaden van eigen opnamen is gratis voor iedereen die zich heeft geregistreerd.
OmroepmuziekWiki
In de OmroepmuziekWiki wordt de geschiedenis van de omroepmuziek beschreven aan de hand van lemma's over orkesten en ensembles, componisten en arrangeurs, dirigenten, musici en zangers. Iedereen die herinneringen heeft aan omroepmuziek of hierover informatie kan verstrekken, kan de Wiki aanvullen. Via de OmroepmuziekWiki worden ook links gelegd naar muziekopnamen.

De website wordt actief ondersteund door een Facebook-en een Twitter-account.

De winnaar van de Geschiedenis Online Prijs ontvangt het beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten. De winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs, de website die door het publiek is gekozen als favoriete historische website, ontvangt een geldprijs van € 2.500,-.

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Archieven.nl en het Nationaal Archief.

Laatste aanpassing op vrijdag 11 januari 2013

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Muziekschatten dingt naar Geschiedenis Online Prijs