Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

MCO blijft definitief in Hilversum

“Wij zijn blij met het besluit van de minister dat we in Hilversum blijven”, zegt Anton Kok, directeur van het MCO. “Dit unieke creatieve en muzikale instituut blijft zo als één geheel behouden, en kan nu gaan werken aan een gezonde toekomst.” Ook de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, is in zijn nopjes met het besluit. “We hebben samen gestreden voor behoud van het MCO in de Mediastad en dat is ons gelukt. Met de juiste argumenten.” De minister maakte haar besluit vandaag bekend.

Het Muziekcentrum van de Omroep diende op 28 december 2011 een huisvestingsplan in bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Marja van Bijsterveldt. De belangrijkste conclusie in het voorstel was dat, in tegenstelling tot de eerdere voornemens van de minister voor een mogelijke verhuizing van de omroepensembles naar Almere en/of Utrecht, de huisvesting in Hilversum financieel en inhoudelijk de voorkeur heeft. De minister heeft hier vanochtend positief op besloten.

Het rijksmonument aan de Heuvellaan 33 (de oude VARA-studio’s) blijft zo behouden en kan worden omgevormd tot een ‘muzikale hotspot’ in de regio die zowel een thuishaven biedt aan internationale topensembles (Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor, Metropole Orkest) als aan amateurkunst en cultuureducatie (Globe Centrum voor Kunst en Cultuur). Ook zorgt het plan ervoor dat belangrijke werkgelegenheid voor de regio blijft behouden. Dit alles kon worden gerealiseerd dankzij gezamenlijke inspanningen van de Gemeente Hilversum en het Muziekcentrum van de Omroep.

(foto © Paul van den Berg)

Laatste aanpassing op donderdag 12 januari 2012

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

MCO blijft definitief in Hilversum