Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

The Ramblers were here ...

Afgelopen donderdag, 27 oktober, vierde VGOMedia (de Vereniging van Gepensioneerde medewerkers van de Omroep) haar 40-jarig bestaan. Deze jubileumviering vond plaats in Studio 5 van het MCO. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Ramblers.

De Ramblers werden in 1926 opgericht door Theo Uden Masman; ze groeiden uit tot het bekendste dansorkest van Nederland. Van 1935 tot 1964 waren de Ramblers het huisorkest van de VARA, talloze radioconcerten en plaatopnames getuigen hiervan.

Van veel Ramblers-liedjes (waaronder Wie is Loesje) verscheen bladmuziek. Veelal aantrekkelijke uitgaven, voor zang en piano. De Muziekbibliotheek beheert een grote collectie van deze liedjes. Daarnaast zijn in de Muziekbibliotheek de oorspronkelijke (handgeschreven) arrangementen aanwezig die arrangeurs als Charlie Nederpelt en Bert Paige in de jaren ‘50 en ‘60 voor de Ramblers maakten.

De Ramblers bestaan nog steeds en staan sinds 1997 onder de bezielende leiding van Jacques Schols. Donderdag vereeuwigden we Schols en zijn mannen in de Muziekbibliotheek. Ter ere van hun 85-jarig jubileum zijn in de bibliotheek de komende weken liedjes en arrangementen van de Ramblers te zien.

Meer informatie over de Ramblers is te vinden in de OmroepmuziekWiki van de Muziekbibliotheek.

Laatste aanpassing op dinsdag 1 november 2011

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

The Ramblers were here ...