Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

'Fiddler on the roof'-componist Jerry BOCK overleden

HILVERSUM - Op 3 november is de componist Jerry BOCK (1928-2010) overleden. 
Hij is beroemd geworden als componist van vele succesvolle musicals, waarvan Fiddler on the roof wel de meest bekende is geworden.

Jerry Bock componeerde Fiddler on the roof in 1964. De Broadway musical was onmiddellijk een groot succes en werd vanaf de première in 1964 zes jaar lang op Broadway uitgevoerd. In 1965 ontving Jerry Bock voor dit werk de Tony Award for Best Musical. Bekende liedjes uit Fiddler on the roof zijn o.a. If I were a rich man, Sunrise, Sunset en Matchmaker, Matchmaker make me a match.
In Nederland werd de musical voor het eerst opgevoerd onder de titel Anatevka op 21 december 1966. Lex Goudsmit speelde de rol van Tevye. Zijn doorleefde uitvoering van Als ik toch eens rijk was (“If I were a rich man”) staat in het geheugen van vele Nederlanders gegrift. De muzikale leiding van Anatevka lag in handen van Hugo de Groot. Deze productie werd in Nederland maar liefst 586 maal opgevoerd.

Andere musicals van Jerry Bock zijn o.a. Fiorello (1959), She loves me (1963), The Apple Tree (1966) en The Rothschilds (1970).

Nog maar tien dagen geleden overleed ook Joseph STEIN (1912-2010), de tekstschrijver van Fiddler on the roof.
Jerry Bock is 81 jaar geworden.

LINKS:
In memoriam (Engelstalig)

Laatste aanpassing op donderdag 4 november 2010

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

'Fiddler on the roof'-componist Jerry BOCK overleden