Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Componist Elvis-hits overleden

ENGLEWOOD, N.J. - Afgelopen woensdag overleed songwriter Aaron SCHROEDER (1926-2009).

Schroeder schreef meer dan 2000 liedjes en drukte zodoende een onuitwisbare stempel op de populaire muziek in de jaren '50 en '60. Dat gold met name voor de 17 songs die hij schreef voor Elvis Presley. De bestverkopende was It's now or never uit 1960. Samen met Wally Gold vertaalde Schroeder daarvoor het beroemde Napolitaanse lied 'O sole mio (1898) van Edoardo di Capua en Giovanni Capurro. Gold: "Aaron wrote other hits, I wrote other hits. But a song we finished in 20 minutes to a half-hour was the biggest song of our career."
Andere voorbeelden van pennenvruchten van Aaron Schroeder zijn: de Perry Como hit Mandolins in the moonlight, French foreign legion voor Frank Sinatra, Carl Perkins' Glad all over, Rubber ball voor Bobby Vee, Barry White's Love's theme en (It takes more than a) hammer and nails voor de Staple Singers.

Behalve met het schrijven van liedjes maakte Schroeder zich ook op andere manieren verdienstelijk voor de popmuziek. Zo stichtte hij het platenlabel Musicor, waar Gene Pitney de basis kon leggen voor zijn succesvolle carrière. Daarnaast steunde Schroeder jonge, talentvolle songwriters als Barry White, Jimi Hendrix en Randy Newman zoveel hij kon.

Aaron Schroeder bereikte de leeftijd van 83 jaar.

LINK:
Bekijk een van Elvis' live-uitvoeringen van It's now or never

Laatste aanpassing op maandag 7 december 2009

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Componist Elvis-hits overleden