Paper.li Blogger Facebook Twitter
Zoek in catalogus

Trompettist Willy SCHOBBEN overleden

KERKRADE -
Gisteren overleed trompettist, orkestleider en componist Willy SCHOBBEN (1915-2009).

Willy Schobben begon als 6-jarige met trompet spelen bij de harmonie waarvan zijn vader voorzitter was. Hij volgde de klassieke opleiding aan het muzieklyceum in zijn woonplaats Maastricht en trad in 1929 als trompettist toe tot het Maastrichts Stedelijk Orkest (MSO), de voorloper van het Limburgs Symfonie Orkest.
Direct na de Tweede Wereldoorlog (1946) speelde hij in het amusementsorkest Red, White and Blue Stars, dat nog datzelfde jaar transformeerde tot The Skymasters.
In de jaren vijftig richtte hij zijn eigen radio-orkest op, dat was gelieerd aan achtereenvolgens de omroepen AVRO, VARA en TROS.

Schobben nam veel platen op en had in de jaren zestig wereldwijd een hit met het nummer Mexico, In Nederland alleen gingen er meer dan 100.000 van de single over de toonbank. Het leverde hem een gouden plaat en zelfs een 'Goldene Trompete' op. Zijn albums werden over de hele wereld verkocht en hij had optredens in tientallen landen.

In de jaren zestig was hij ook veel te zien op de Nederlandse tv. Later was hij jarenlang muzikaal leider van enkele harmonieorkesten. Tien jaar geleden maakte hij nog een cd, The voice of the trumpet. Hij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Willy Schobben bereikte de leeftijd van 93 jaar.

LINKS:
· Uitgebreide biografie bij het Popinstituut (MCN)
· Selectie van Schobben-titels in 'Ferry's muziekbase'

Laatste aanpassing op dinsdag 25 augustus 2009

« Terug naar het overzicht.

< Vorige Volgende >

Trompettist Willy SCHOBBEN overleden